20-11-2018: Maiara en Nayati zijn inmiddels verhuist.
Enola vertekt in januari 2019 naar USA en Dicha rond mei 2019 naar Nieuw Zeeland. Meda blijft hier.
Ayati zoekt nog naar haar toekomstige mandje. Voordat u denkt, dat is wat voor mij,....
Er zijn al verschillende aanvragen geweest die wij afgewezen hebben, vandaar dat ze nog bij ons is.

Er is niets mis met haar behalve dat zij echt een enorme knuffelkont is. De grootste knuffel die we tot nog toe gehad hebben.
Op de bank komt ze helemaal tegen mijn gezicht en nek aan gevleid. Kopjes geven en knuffels halen, draait zich in een heerlijke houding en ploft in mijn nek om daar te gaan slapen.
Ik geniet volop van haar..... maar dit is tevens voor mij een waarschuwing. Waarschijnlijk zal dit veranderen als ze iets groter wordt maar
Ayita mag nu absoluut niet naar een huisje met een pasgeboren baby. Natuurlijk weten ouders dat dieren niet zomaar bij slapende babies mogen maar Ayita zou gerust, zonder enige kwade bijbedoelingen en alleen uit liefde, bij een baby op het gezicht gaan liggen met alle gevolgen vandien. En dat mag natuurlijk nooit gebeuren.
Natuurlijk heeft ze ook een vriendje nodig in de vorm van een kat want spelen is haar favoriete hobby.
Dus Ayita mag alleen naar een speciaal huisje, zonder pasgeboren babies, met een vriendje en ergens waar liefdevolle handen haar eens heerlijk willen knuffelen.
11-11-2018: Er zijn alweer 2 maanden voorbij. In mijn vrije tijd zit ik lekker bij de kittens, spelen en knuffelen.
Deze nieuwspagina en fotopagina lopen dus ook achter. Tijd voor een snelle update dus.
De kittens, tja, ze sjezen hard rond en we hebben ze in de afgelopen weken flink zien veranderen.
Hun karaktertjes zijn gevormd en zucht, ze winden me weer om hun pootjes,....
Ayita is de grootste knuffelkont maar ook de rest van de karaktertjes zijn weer geweldig.
......
Zoals we al verwacht hadden, als alles goed gaat met de kitten is het eng want je weet dat er iets aankomt, maar wat,.....
Alles ging perfect, dikke billen, mooie gewichten, nergens last van.....tot na de 1e enting. 
5 Van de 6 hebben een ent reactie gehad: lusteloos, niet eten, bibberen, flink afvallen, verhoging, flinke verhoging en 2 mankende kittens. 
Dicha heeft (nog) nergens last van gehad, 4 zijn er met flinke zorg doorheen gekomen en sjezen weer hard rond.
Alleen Meda kreeg ik maar niet onder controle. Ze is naar de kliniek geweest en heeft daar aan het infuus gelegen.
Na een antibiotica kuur is ze gelukkig weer helemaal opgeknapt, maar jee, wat een zorgen.
Voor nu gaan we nog flink genieten want het duurt niet lang meer voordat de 1e naar haar nieuwe huisje mag.
****
12-09-2018: De kittens zijn wijzer dan we dachten. De mini ren, die ze vorige week extra gehad hebben, bleek al snel niet voldoende te zijn dus de ruimte is alweer vergroot. Het zal ook steeds lastiger zijn om ze live via de webcam te volgen. Ze hebben heel rustig de eerste hapjes natvoer geproeft en van brokjes zijn ze ook niet vies.
Wat gaan ze toch snel.
****
03-09-2018: Inmiddels staat de live webcam on-line op de kittenpagina.
De kittens zijn alweer ruim 2 weken. De oogjes zijn goed open en de oortjes beginnen te werken. Ze waggelen al hele stukken door de werpkist dus binnenkort gaan ze meer ruimte krijgen.
****
30-8-2018: Odina's kittens zijn niet het enige jonge grut dat hier in huis rondloopt. Onze nieuwe dame Pleione is heeft ook haar intrede gedaan. Al lang waren we op zoek naar een gezonde, lieve poes met een lage inbreeding. Die hebben we gevonden in Pleione.
Waar een gemiddelde inbreeding rond de 14% ligt, zit dit zwarte dametje op slechts 2,67%. Een heel groot verschil dus.
Als ze het leuk vind zal ze meegaan naar show, ook al weten we dat keurmeesters niet gecharmeerd van haar gematigde type zullen zijn.
Voor ons geen enkel probleem, wij willen geen extreme types en wij fokken niet voor show.
Voor de cattery is ze een geweldige aanwinst en voor ons een perfecte lieve Black Beauty.

****
25-8-2018: Mam Odina heeft ons flink laten schrikken. Met torenhoge koorts is ze met spoed opgenomen in de kliniek waar ze aan het infuus moest. Flinke ontstekingen aan de wond en 1 melkpakket waren de boosdoener. Gelukkig gaat het nu weer beter met haar.
Over de kittens hebben we niets te klagen, ze gaan als een speer!!
****
17-08-2018: Odina begon 's ochtends, de 1e werd om 5.15 uur geboren, 2e om 5.45 en 3e om 5.55. Alls ging goed en Odina deed het geweldig. Toen was het wachten geblazen,.... en wachten,.... en wachten. Een eerdere echo liet 5 koppende hartjes zien, natuurlijk kan er tijdens de zwangerschap iets mis zijn gegaan met 2 maar Odina liet ook zien dat ze nog niet klaar was met bevallen.
Rond 13.00 uur naar de dierenarts voor een echo want alles bleef stil. Op de echo waren nog steeds 2 goed kloppende hartjes te zien.
Ze zaten nog heel ver achterin en er was ook geen indicatie waarom het zo lang duurde. Dus terug naar huis en maar weer wachten.
Het komt vaker voor dat kittens een dag later geboren worden, en de papa van deze babies was zelfs 3 dagen later geboren.
Maar goed, het wachten was niet leuk voor Odina.
De volgende ochtend waren de 2 kitten wel wat opgeschoven maar nog niet veel.
Omdat Odina voor ons prioriteit 1 is en we geen horror scenarios wilden is besloten een keizersnee te doen.
Om half 12 stond Michel de 2 net geboren kittens droog te wrijven en (door de narcose van Odina) op gang te helpen toen er vanuit de OK geschreeuwd werd dat nr 3 er aan kwam.... ehh nr 3??
Die heeft zich al die tijd goed verstopt!!

Gelukkig ging alles goed en zo keerde Michel terug naar huis met Odina en 3 kittens.
Odina moets nog even wat bijkomen van de narcose maar inmiddels gaat alles
(ik durf het bijna niet te zeggen en klop het meteen af) goed.
De kleintjes worden tussendoor bijgevoed omdat Odina maar 4 werkende tepels heeft maar ze komen goed aan.
Alive and Kicking!!
Oh en die verstopte nr3,..... die de naam Ayita heeft gekregen,... ze heeft waarschijnlijk zo lang stil gezeten binnenin dat ze, eenmaal geboren haar kuren al meteen liet zien en haar naam past perfect bij haar. :-) Volgens mij gaan we daar onze handen nog aan vol hebben. (gelukkig maar)
****
09-08-2018: Inmiddels is Odina ruim 8 weken zwanger. De kleine opperhoogdjes trappen volop maar nog even geduld, nu is het nog iets te vroeg. Met mijn hand op haar buik geniet ik intens van die kleine bewegingen. Ik ben zo blij dat de langdurige hitte nu voorbij is, arme Odina, het viel niet mee met een dikke buik in +35 gaden.
Ook zit er een nieuw meisje aan te komen maar daarover later meer.
Wij gaan ons opmaken voor de bevalling, spullen worden klaargezet en het huis wordt nog even onder handen genomen zodat we straks alle tijd hebben voor wat ons te wachten staat. Hopelijk is moeder natuur is goedgezind.
****
16-07-2016: Met grote vreugde willen we melden dat er weer kleine opperhoofdjes aan komen. Onze duimen draaien dat alles goed blijft gaan en de natuur ons goed gezind is.
****
27-06-2018: Altijd weer goed nieuws!! Manu, Ika en Magaskawee hebben hun HCM herhalings echo gehad. Tamaya heeft haar 1e echo gehad, HCM en PKD. Ondanks dat deze resultaten slechts een momentopname zijn is het toch fantastisch om te weten dat voor nu alles goed is.
13-06-2018: Vandaag wordt onze superverzorger Ayu 3 jaar. Kittens waren haar niet gegund maar ze moederd mee over elk nestje dat hier geboren wordt. Moeder nog maar lekker lang mee lieverd.
****
06-06-2018: Onze zanger Spender wordt 9 jaar vandaag. Hij zingt altijd uit volle borst en kletst de oren van ons hoofd. Heerlijk!!
Van harte gefeliciteerd superster.
****
02-06-2018: Vorig jaar hebben we je 3 van jouw 7 levens verbruikt. Samen met jou hebben we hard voor je geknokt en je hebt het gered!! Vandaag mag je jouw 5e lustrum vieren. Van harte gefeliciteerd knuffelkont.
****

04-04-2018: Vandaag worden Blessing en Weno gecastereerd. Blessing heeft 2 mooie nestjes gegeven mag haar hormonen aan de wilgen hangen. En dan Weno, ons icoon, onze eerstgeborene, echt ons kind. Je hebt ons Tamaya gegeven, een prachtige blauwe dochter met jouw prachtige karakter. Daarmee hebben we terug wat we kwijt waren en mag je lekker als kastraat weer beneden vrij rondlopen. Wat zijn we trots op jou kerel, jij zult nooit begrijpen hoe veel je voor ons betekend en ik kan het ook niet in woorden uitleggen.
Jij bent gewoon mijn alles.
Voor de castratie hebben beide nog een uitgebreid bloedonderzoek gehad en een HCM echo, alles perfect!
****
26-04-2018:
Vandaag is Calimero aan de beurt om zijn feestmust op te zetten, 6 kaarsjes staan er op zijn taart. Niemand die zo hard kan knorren als hem. Gefeliciteerd rode hartendief.
****
24-04-2017:
Easy wordt vandaag alweer 8 jaar. Wat vliegt de tijd,....ik zie hem nog als kitten bij de fokker over het bed rennen....Gefeliciteerd mijn kleine grote vriend.
****
29-03-2018:
Odina viert vandaag haar 2e verjaardag. Ze groeit uit tot een prachtige knuffeldame. Precies zoals wij het gehoopt hadden.
****
03-03-2018:
Lily mag vandaag haar 7e verjaardag vieren. Lily is de moeder van onze Hiamovi familie, Al na 1 nestje gecastereerd maar samen met haar kind en kleinkind loopt ze gelukkig nog steeds in goede gezondheid bij ons. Van harte gefeliciteerd lieverd.
****

22-02-2018: 2 Kittens zijn al uitgevlogen naar hun nieuwe mandjes en wat heerlijk om de updates te zien in hun nieuwe huisjes.
Foto's, filmpjes alles wordt ons toegestuurd. Nieuwe vriendjes zijn al gemaakt en Peta heeft zelfs een pleegmoeder is gevonden waar ze heerlijk bij mag tuttelen. Andere nieuwe eigenaren zitten vol verlangen te wachten op hun gezinsuitbreiding. Het blijft altijd dubbel, aan de ene kant ben je blij dat ze een liefdevol huisje hebben maar wat zullen we ze missen.
****
03-02-2018:
Tamaya wordt 1 jaar vandaag. Van harte gefeliciteerd prinses.
****
09-01-2018:
De tijd vliegt voorbij. Niet alleen 2017 is snel gegaan maar ook de kittens zijn alweer 8 weken.
Er moeten weer snel nieuwe foto's gemaakt worden, ze veranderen zo snel.
Alle 5 hebben ze inmiddels een prachtig huisje gevonden. Ze groeien lekker door en beginnen uit de huiskamer ren te breken.
Nog maar even en dan zullen ze allemaal door het huis racen, bovenin de krabpalen de clown uithangen en mijn hart weer weer 100x over laten slaan. Ja, de tijd gaat snel, veel te snel.....
****
2018!!! De allerbeste wensen!!!
We hopen dat het voor iedereen beter jaar wordt dan 2017, in alle opzichten.