Laatste nieuws 2016
(vorige jaren onder link Nieuws)
27-12-2016: Eindelijk weer eens tijd om wat te schrijven. We genieten heerlijk van de kittens en dan vergeet je gewoon dat er ook nog andere dingen moeten gebeuren. Deze website bijvoorbeeld. :-)
Het gaat goed met de kittens. Het nest van Ellie eet zelfstandig natvoer en brokjes en weet ook al hoe de kattenbak werkt.
Het nest van Magaskawee vind het natvoer maar niets,... ieuwwww, geef dat maar aan die andere!! Zij willen brokjes, alle 3!!
De kattenbak is nog een heel ander verhaal, maar ook dat komt goed.
Alle kittens zijn stuk voor stuk knuffelkontjes en zeker Ellie's nest wil niets liever dan opgepakt worden.
De stofzuiger is maar een eng beest, in het water kun je lekker stampen en in de kattenbak lekker slapen. :-)

Tatanka heeft helaas een oogaandoening maar gelukkig rent en speelt hij net zo hard met zijn broertjes mee.
Oogspecialisten laten weten dat het geen erfelijke afwijking is (dan is het aan beide oogjes) echter is dit tijdens de zwangerschap mis gegaan. Dat kan div. oorzaken hebben, schoonmaakmiddelen, medicatie/ziekte van mams, etc.
Aangezien tijdens de zwangerschap een aantal van onze katten een virusje hebben gehad zal waarshijnlijk ook de reden zijn.
(en de reden van de 2 andere sterretjes van Ellie).
Hoe dan ook, we zijn blij dat we Tatanka in ons midden mochten houden. Dat ene oogje maakt hem niet minder lief of knap,
hij kan er gelukkig gewoon oud mee worden en het allerbelangrijkste, hij heeft er zelf geen enkele last van.
*****
07-12-2016: Weno, onze 1e eigen Hiamovi. Vandaag mag hij zijn 4e verjaardag vieren in het bijzijn van zijn 1e eigen kinderen. Van herte gefeliciteerd lieverd.
*****
05-12-2016: Vandaag is ons grote opperhoofd en chief in huis Makya 9 jaar geworden. Gefeliciteerd lekkere Bourgondier.
*****
30-11-2016: We hebben kittens!! Op 21 november is Ellie bevallen en op 26 november Magaskawee.
Helaas hebben we er ook 3 sterretjes bij, 2 van Ellie en 1 van Magaskawee. Zij zullen nooit vergeten worden.
Op dit moment gaat alles goed met beide moeders en hun babies.
Op de kittenpagina staat meer informatie.
*****
2-11-2016: Angela van Maastrigt, personeel van Hiamovi Kimama, Hiamovi Chumani en Hiamovi Duninhdi heeft haar G1 gehaald. Van harte gefeliciteerd Angela!!
*****

29-10-2016: Wereldshow 2016.

Lily en Odina waren gekwalificeerd en de dames hebben het geweldig gedaan.
Odina was vandaag precies 7 maanden en moest dus in de 7-10 maanden klasse uitkomen. Ondanks dat ze tegen grote junior katers stond kreeg een geweldige ex2 uit een rijtje van 6!!
Lily behaalde haar Ex 1 en certificaat. We zijn reuze trots op beide meiden.
*****


24/25-09-2016: De Wereldshow komt eraan en natuurlijk is het 't leukste om daar aanwezig te zijn met katten. We gaan er niet naar toe om "iets" te scoren maar wel voor de gezelligheid. Alleen 1 probleem, wie gaan we meenemen?? Lily is al gekwalificeerd dus die mag mee maar het is voor haar wel gezelliger om een maatje te hebben op de hotelkamer. Bij Odina wilde een kwalifikatie maar niet lukken.
Ze kreeg van ons de laatste kans in Parijs.
We hebben Parijs in vogelvlucht gezien maar we kwamen voor de show.

Op zaterdag kon onze dag al niet meer stuk, Odina had de nominatie gewonnen en daarmee ook meteen haar ticket voor de Wereldshow binnengehaald, maar daar bleef het niet bij... Tijdens de Best in Show verkiezing was het spannend, 4 katten op het podium en gelijke stemmen (2-2) voor een mooie Sibeer en Odina. Door lootjes trekken won de Sibeer maar wat waren we blij!! De taart was binnen.
Op Zondag was het nog spannender, een hele mooie Maine Coon junior kater stond tegenover Odina,.... wie werd er genomineerd..... de keurmeester had het moeilijk en koos na lang twijfelen voor Odina!!! Er kwam slagroom op de taart!!
Maar toen,... de Best in Show met 5 katten op het podium,.... weer 2-2 deze keer met een mooie noor.... maar er waren 5 keurmeester die hun stem uit moesten brengen dus die afwijkende stem moest kiezen,... Odina of de Noor..... en... ze koos voor Odina!!!
Odina Best in Show, de taart hadden we al, er kwam slagroom op maar dit was echt de kers op de taart.
*****
15-08-2016 Vandaag mag Manu 3 kaarsjes op zijn taart zetten. Gefeliciteerd lieve schootklever.
******
13-08-2016: Ellie viert vandaag haar 5e verjaardag. Van harte gefeliciteerd!
******
13-07-2016: Het blijft moeilijk, het loslaten van de babies. Afgelopen week zijn de eerste 2 uitgevlogen. Gelukkig hebben we al lieve foto's en berichtjes gehad en ze doen het geweldig goed in hun nieuwe huisje.

Hier thuis blijven de dames maar zingen. Vooral Ika en haar moeder Magaskawee zijn vaak krols. Niet wat we willen horen. Ika is nog te jong voor romantiek.
Maar de natuur maakt haar eigen plannen en daarom hebben we besloten om in ieder geval Magaskawee haar afspraakje te geven.
******
11-06-2016: Bij de nieuwe eigenaren van de kittens lijkt de tijd langzaam vooruit te kruipen, bij ons echter vliegt de tijd. De kittens zijn inmiddels alweer bijna 11 weken en alles gaat gelukkig goed. Nog maar even en dan vliegt de eerste al uit.
Afgelopen week hebben ze hun 1e enting gehad en hun chip. Ze hebben allemaal een dikke OK stempel ontvangen van de dierenarts.
******
05-06-2016: Zaterdagochtend zijn we naar Duitsland vertrokken. De laatste show voor de zomerstop. Alle katten hebben het geweldig goed gedaan, er zijn weer punten binnengehaald, nieuwe titels geschreven maar bovenal hebben we het heel gezellig gehad.
Iedereen bedankt voor een heel gezellig showseizoen en voor de geweldige presentaties van onze kids.
******
13-05-2016: Hieperdepiep hoera, vandaag wordt het Indian Dream nest 1 jaar. Watiha (Henk), Geju, Quale, Quaja (Luna) Geli, Dani en onze eigen Ayu, allemaal gefeliciteerd!
******
12-05-2016: Inmiddels zijn de kittens alweer 6 weken. Huyana's borstkastje was na een paar dagen alweer mooi rond. De kittens hebben een kleine terugslag gehad door Blessings zure melk (ivm krolsheid) maar gaan weer als een speer. Blessing daarintegen had last van teveel stuwing maar ook dat is weer opgelost. Inmiddels hebben ze hun eerste knuffelbezoekjes gehad en hebben ze de hele slaapkamer overgenomen. In de woonkamer zitten ze nog in de ren. Zodra ze de ontsnappingsroute doorhebben mogen ze de woonkamer helemaal gaan verkennen. Kortom genieten!!
******
06-05-2016: We hebben weer wat verjaardagen gehad. 14 april is Easy is 6 jaar geworden. 29 April vierde Calimero zijn 4e verjaardag. Op 2 mei werd Magaskawee 3 jaar en Spender mocht op 5 mei zijn 7e verjaardag vieren. Gefeliciteerd lieverds en we hopen nog vele gezonde jaren van jullie te mogen genieten.
******
29-03-2016: Wat een paasweekend.... tijdens de jaarlijkse Paasshow waren er Hiamovi's aanwezig. De eigenaren hielden ons goed op de hoogte en bedolven ons met foto's terwijl wij thuis aan het "waken" waren over Blessing. Ze was uitgerekend en tja, dan is het wachten......
Blessing had nog niet zo'n haast en heeft gewacht tot na Pasen.
Zij is afgelopen nacht bevallen van prachtige 4 kittens. 2 Katertjes en 2 poesjes. Alles is gelukkig heel spoedig verlopen. Blessing en kittens maken het goed.
******
16-04-2016: Blessing (en wij) genieten nog steeds met volle teugen van haar heerlijke kittens. De kittens groeien hard, heel hard.
Bij Huyana is vandaag een ietswat plattere borstkast ontdekt.
Waarschijnlijk heeft haar harde groei hier mee te maken. Verder gaat alles goed met haar, ze eet volop en haar gewicht schiet omhoog, ze begint lekker te lopen en te stoeien met haar broertjes en zusje. Ze krijgt nu een rompertje aan om de borstkas in de juist positie te begeleiden, de ondergrond is hobbeliger gemaakt. Ook al lijkt het op een hard-groei probleem, we willen het zekere voor het onzekere uitsluiten. Dit houdt in dat Huyana niet voor de fok gebruikt mag worden.
Daarmee is ook voor ons de keuze gemaakt dat Odina in de cattery blijft wonen. Door haar heerlijke witte eigenwijze snoetje had ze vanaf het begin af aan onze voorkeur al dus dat zit helemaal goed. Bij Huyana gaan we ervan uit dat haar plattere bortkastje met 1-2 weekjes opgelost zal zijn en ze er niets aan overhoud.
******
12-03-2016: Alles gaat goed met Blessing. Ze is nu 7 weken zwanger en is inmiddels 1755 gram aangekomen. Haar buikje krijgt een mooie ronde vorm en we hebben al voorzichtige trapjes gevoeld.
Omdat alles goed gaat met Blessing en wij haar zo weinig mogelijk stress willen geven hebben we geen echo
laten maken. Het is voor ons dus echt nog een grote verassing hoeveel paaseitjes er uitgebroed worden.
We duimen op de eerste plaats dat alles goed blijft gaan met Blessing in deze laatste 2 weken.
******
05-03-2016: Hoe trots kun je zijn?
4 Hiamovi kittens aanwezig op een show in Belgie,
1 Hiamovi open kater op een show in Duitsland.

Lahni ex1 (van 2), verloor best kitten aan broer Yego.
Ika ex 1, verloor best kitten aan broer Dinhu.
Yego ex1 en nominatie, 1 stem tijdens BIS
Dinhu ex1 en nominatie. Gelijke stemmen (beide 2) en verloor door de keuze van de keurmeester die voor zijn eigen nominatie koos) Beide kereltjes deden het geweldig tijdens de nominatie!

En dan,...in Duitsland, op een onafhankelijke show, .....
Kiya, een kitten uit ons allereerste nestje, Ex1, nominatie, Best in Show and Best of Breed!!!

06-03-2016: 2e showdag in Belgie.
Ika ex 1, verloor best kitten aan broer Dinhu.
Yego ex1 verloor best kitten aan zus Lahni.
Lahni ex1 (van 2) en nominatie. Ze presenteerde zichzelf geweldig op het podium.
Dinhu ex1 en nominatie en Best in Show (5 stemmen van 6)!!

1 Weekend, allemaal Excellent 1, 4 nominaties, 2 Best in Shows....
Ja, wij zijn zoooooo ontzetttend trots!!
******
Yego warmt zichezelf alvast op :-)
03-03-2016: Vandaag feliciteren wij Lily die haar 5e verjaardag viert. Een dikke knuffel van ons lieverd.
******
14-02-2016: Wat een weekend!!!!!! Show in Uitgeest en vandaag hebben we het hele nest weer bij elkaar. Voor mij altijd weer genieten, uitkijkend naar hoe ze zijn veranderd en vooral, lekker weer even knuffelen met allemaal.

Buiten dat natuurlijk de gezelligheid en het weerzien voorop staan, logen de resultaten er niet om.
**Hiamovi Kikas Kagali (Ika) EX1 van 3 en verloor best kitten aan haar broertje Dihnu.
**Hiamovi Unolvtana Kagali (Vano, van Ellis en Rene), EX2 van 4 en verloor dus van zijn broertje Dihnu.
**Hiamovi Galohni Kagali (Lahni van Samantha en Patrick)  EX1 van 3, verloor best kitten aan haar broertje Yego.
**Hiamovi Kuyegwona Kagali (Yego van Ellie)  EX1 van 6 !!!!! Best baby en hij won de BIV !!
**Hiamovi Duninhdi Kagali (Dihnu van  Angela en Gijs-jan) Ex1 van 4, best Baby, NOM en Best in Show!!!!

Ons Hiamovi Indian Moons nest won de Nominatie van een ander mooi Maine Coon nestje en wij wonnen unaniem Best in Show van een Brits korthaar nestje !!!!!!!!!!!!!!

Ik ben zo blij met de eigenaren, lieve mensen die allemaal de gezelligheid op de eerste plaats zetten, de spanningen samen delen en oprecht blij zijn voor elkaar. Wat een geweldige dag, gevuld met liefde, knuffels, spanning, blijdschap en overwinningen.  
******

06/07-02-2016: 2 Daagse show in Zoetermeer.
Vandaag hebben we alleen Ika mee.
We weten dat zij niet verder komt dan een Ex1 want haar broertje is beter dan haar,
maar Ika geniet van de quality time. Wij genieten van haar en daarom blijft ze lekker meegaan met ons. Ze is heerlijk relaxed en ligt lekker languit op de tafel.
Haar broertje Yego is op de achtergrond in het filmpje te zien, net zo relaxed als Ika.
Yego haalde een prachtige Ex1 en won de nominatie van Ika.
******

25-01-2016: Blessing is zojuist terug gekomen van haar date met Veni.
Als alles goed gaat zullen er kittens verwacht worden met Pasen. Meer informatie op de pagina "Planning".
******

24-01-2016: Wereldshow (onafhankelijke vereninging) Neocat in Houten.

Vandaag staat voor ons in het teken van Weno. Dankzij zijn hangend oortje kan hij geen shows meer mee draaien maar een echt showfeestje heeft hij nog niet gehad. Dus vandaag is hij er bij hoge uitzondering bij.
We weten dat hij niets gaat winnen en verwachten zelfs een streep door zijn keurrapport maar nee,.... de keurmeester is weg van hem.
Weno onvangt toch een Excellent en het betreurd de keurmeester dat hij Weno geen BIV mag geven.
Wij zijn tevreden en Weno schitterde nog voor de laatste keer.
En verder,.... een show om nooit te vergeten. Maar liefst 11 Hiamovi's traden vandaag aan en de zaal kleurde paars.
Resultaten vindt u bij de link showuitslagen en de showuitslagen van onze off springs.
******