07-12-2013: Vandaag zijn de kittens van het Hiamovi Story nest 1 jaar oud geworden. Gefeliciteerd lieverds en laat jullie maar lekker verwennen door jullie personeel. xx
***

05-12-2013: Vandaag is Michel in Praag, zijn droom achterna....
Al ruim 2 jaar wachten we en nu is het dan eindelijk zover.
Ons nieuwe kereltje Arbor Vitae Manu mag naar ons komen. We zijn Jana ontzettend dankbaar dat ze deze combinatie voor ons heeft willen maken. Ik kan niet wachten tot Michel en Manu samen weer veilig thuis zijn en ik Manu in mijn armen kan sluiten.
***
26-10-2013:
Het event waar iedereen naartoe leeft, de FiFe Wereldshow, dit jaar in Aalborg (DK) bepakt, bezakt en vol goede zin de weg op, op donderdag. Lekker een lang weekend, Calimero, Weno en Magaskawee in de wagen. 900 Km rijden. Ze houden zich geweldig op de lange rit.
Lekker een dagje uitrusten in het huisje, plek zat en lekker ravotten. De katten kunnen geweldig naar buiten kijken, naar de zee, daar zitten we maar 100m vanaf.
Zaterdag vroeg op, want we willen op tijd zijn. Nou, dat lukt, als wij binnen komen is de organisatie nog niet klaar en er staan pas 20 mensen met katten te wachten. Er worden ruim 1700 katten verwacht, dus het belooft een drukke dag. De hele boel in HOLLAND kleuren ingericht, de katten in hun kooi en afwachten. Calimero is als 1e aan de beurt, het is dan bijna 12uur. Hij heeft een mooie concurrent en wordt 2e. Daarnaast heeft hij het niet echt naar zn zin.
Weno is als 2e aan de beurt, heeeeelemaal de grote hal door naar de keurmeester, welke hem geweldig vind. Hij krijgt allemaal hartjes op zn rapport. Hij is echter niet alleen, liefst 4 concurrenten, allemaal ongeveer even oud. De keurmeester heeft het niet makkelijk met al dit geweld, maar kiest voor Weno als nummer 1 !!! Zooo trots !!

We mogen wachten voor de BIV-NOM want dat zal dezelfde kat zijn. Staan er toch 3 mooie grote katers tegenover hem.. De keurmeester heeft het moeilijk, ik (Michel) ook, want ik moet Weno de hele tijd voordragen.. Nadat er 1 zwarte kater weg mag, zijn ze met 3 over.. Helaas laat de keurmeester plek 3 voor Weno, maar toch, tegen zulke mooie katten. Geweldig !
Dan Magaskawee, daar verwachtten we niet te veel van, ze moet, behalve tegen 4 anderen,ook tegen haar 2 zussen en daar won ze nooit van. Dus, vol goede moed, maar met ex3 of ex4 in het hoofd, naar de keurmeester. Tot mijn verbazing stemde de keurmeester de 1e 4 snel weg, dus bleef ze met haar 2 zusjes over. Er werd een hoop verteld door de keurmeester, voordelen, nadelen van elk zusje. Wij (Nico, Tineke en ik) de grootste lol, want wij wisten natuurlijk dat het zusjes zijn. Uiteindelijk koos de keurmeester; Magaskawee !!! EX1 !!! Niet te geloven, op de Wereldshow, het kleine meisje wat nog niet tegen haar zusjes won !! Ex1 van 7 mooie meiden !! Een ontzettend mooi moment, om nooit te vergeten !! De nominatie van de kittens ging naar een broertje van haar, mooie Elan. Terecht, helemaal terecht.
De heren en dame mochten uitrusten en genieten van hun succes. En wij ook.. Een geweldig weekend en SUPER resultaten !!!
Moe maar blij maandag terug naar huis, dwars door de storm, 0900u vertrokken en ┬┤savonds om 23u thuis.. Wat een rit. De katten maakte het niet veel uit.. die lagen te pitten..
***
20-10-2013: Onze lieve Ster is vandaag 6 jaar geworden. Van harte gefeliciteerd mooie dame.
***
05-10/06-10
Even getwijfelt, maar toch naar Parijs, het jaarlijkse animal event. 25duizend ! bezoekers per dag, 2 dagen lang, DRUK !! Tot 5u 'smiddags staan mensen in de rij voor de kassa. Is wel knap wennen, tijd geleden dat we hier waren, want men mag hier gewoon, in tegenstelling tot bij ons, kittens verkopen op show.
Laatste kans voor Weno voor de 5e BIS, want maandag wordt hij 10 maanden.
Zaterdag, ex1 en BIV, verloor net de NOM.
Zondag, ex1 en weer BIV en wederom verloor hij de NOM. Dus helaas, we hebben alles geprobeerd, geen JW voor Weno.
Toch zijn we enorm gelukkig met deze grote kleine man. 7KG inmiddels en een hele vent. Ontzettend lief en aanhankelijk en een echt showmonster. Hij vind het geweldig ! Een heel gezellig weekend gehad en mooie BIV bekers voor Weno.
Magaskawee is ook van de partij; Om zich te kwalificeren voor de wereldshow, moet ze minimaal 1x een ex1 halen.
Die haalt ze vrij gemakkelijk, van een mooie (grote) kater van bijna 6 mnd gewonnen, niet alleen zaterdag, maar ook zondag !! Ze mag mee naar Denemarken !!!
***
15-09-2013
Show Schiedam, met Calimero, Lily en Haka. Weno zou ook mee gaan, maar hij heeft een lelijke kale plek in zn nek, omdat Cali het nodig vond zijn mannelijkheid te tonen. Kan allemaal geen kwaad, maar ja, met zo'n lelijke plek wordt het natuurlijk niets op show, dus Weno blijft thuis. Mama Lily is er wel bij. Lily haalt helaas haar punt niet, Cali wel en Haka werd ook 1e in zijn groep !! Geweldig resultaat voor deze lieve knul, temeer omdat hij een hele mooie concurrent had.
Daarnaast nog een ander nieuwtje; Ik had ze al een paar keer meegemaakt, maar nooit verwacht, want mama Suzy wilde haar waarschijnlijk zelf houden: Racoones Resort Magaskawee komt bij ons wonen !! Zo ontzettend blij en dankbaar dat we deze geweldig mooie meid in ons huis mogen verwelkomen !!! We danken Suzy en Nico uit de grond van ons hart !! Magaskawee (Gracefull) is blauw torty tabbby silver en geboren op 02-05-2013. Ze is op 19-09 bij ons gebracht.
***
07-09-2013

Op show in Coventry met Weno en met succes ! ex1, NOM, BIS en Best Kitten !
Zo blij met dit resultaat en ontzettend trots op Weno !! Nog 1 BIS te gaan....

***
31-08/01-09
Druk weekend... Michel met vrienden Nico en Suzy en samen met Weno naar Karlovy Vary (CZ) want we willen uiteindelijk toch proberen om de 5 BIS voor hem te halen, zodat hij Junior Winner wordt.
zaterdag ex1 en BIV en zondag ex2, helaas niet gelukt maar een geweldig weekend gehad verder. Er komen nog meer kansen.
Monique is met de kittens van Ellie bij de RMC kittendag, samen met de nieuwe blikopeners Pauline (Yato), Ellis en Rene (Yani), Angela en Gijs-Jan (Kima) en Brigitta en Wiebe (Haka)
Monique wordt aan alle kanten geholpen en iedereen heeft een geweldige dag. Yani wordt lieveling van de keurmeester Gregor.
***
23-08-2013:
Het eerste moment van afscheid is aangebroken,
Yani, wordt naar zijn nieuwe mandje gebracht.
De komende weken zullen de andere ook gaan vertrekken en wordt alles weer rustiger in huis.
We weten dat er met smacht op ze gewacht wordt en dat er gouden mandjes voor ze klaar staan, maar toch,...
Tot ziens mijn lieve schatjes,....
***

13-08-2013: Vandaag viert mama Ellie haar 2e verjaardag. In het bijzijn van haar kids is zij flink in het zonnetje gezet vandaag.
***
01-08-2013: De warmte houdt aan maar de kittens lijken eraan te wennen, alles is weer rustig en gaat goed.
***
24-07-2013
Man hebben wij het druk gehad de laatste tijd... shows, babies, enz enz.. helaas geen tijd gehad om de website van de laatste foto's te voorzien.. Nu dan.. kittenfoto's bijgewerkt.. excuus...
De kittens groeien, spelen en zijn gezond, maar ze hebben veel last van de hitte de laatste dagen, waardoor ze slecht eten. We hopen dat het snel afkoelt....
***

20-07-2013
We zijn weer naar een show geweest, dit maal in Duitsland en man was het warm daar ! Alle katten en hun eigenaren hadden er veel last van. Het was goed van de organisatie dat men ons op tijd liet vertrekken, naar de airco van de hotelkamer.
Resultaten; Weno beide dagen genomineerd, zaterdag ook BIV. Calimero beide zaterdag genomineerd en zondag CAGCIB.
***
14-07-2013
Afgelopen weekeind zijn we op show geweest met Calimero en Weno in Engeland (Northampton). We hebben een geweldig weekeinde gehad met prima resultaten.
Weno was beide dagen genomineerd en Calimero heeft zn CACIB punten gehaald en is daardoor Internationaal Kampioen.
We zijn helemaal trots op de mannen.
De babies hadden een babysitter, Karin, met een paraveterinaire opleiding laten we ze in goede handen achter.
We zijn trots en vereerd dat we altijd op haar mogen rekenen!
***
22-05-2013:
De kittens en mama doen het geweldig! Ze komen heel goed aan en zijn heel sterk. Mama vind het prima als ze gewogen worden, maar als het te lang duurt naar haar zin, of de babies roepen, komt ze toch wel heel even melden dat we op moeten schieten. Ze blijft veel gezellig in de werpkist liggen, maar soms wil ze even beneden haar benen strekken en een hapje eten, waarna ze weer snel komt vertellen dat ze naar boven gaat en of iemand even de deur open wil doen.. :)
***
15-05-2013
Op precies 63 dagen zwangerschap is Ellie vandaag bevallen van 5 kittens.
De bevalling begon best moeilijk maar om 15:00uur is het eerste kitten geboren, helaas met een open buikje en hazenlip. Zij heeft ook niet lang mogen leven en straalt als een sterretje aan de hemel. Vervolgens zijn er, met flinke tussenpozen nog 4 kittens geboren, deze in blakende gezondheid ! 4 Mannen, wederom; Zwart, Zwart smoke/wit, Rood/wit en Rood smoke/wit, resp 135, 120, 129 en 122 gram. We zijn heel gelukkig met dit 4-tal, ontzettend trots op geweldige moeder Ellie en natuurlijk papa Alwaro Tuzzi. Voor foto's klik op de link in het menu. Het nest draagt Hiamovi Indian Spring als naam en uit de lente komen ook de namen van de heren.
***
08-05-2013: Whohoo Michel is geslaagd voor het pawpeds G2 certificaat !! Op naar G3 !!
***
06-05-2013: Lieve schootverwarmer Spender viert vandaag zijn 4e verjaardag. Gefeliciteerd kanjer!!
***

27/28 05-2013: We zijn naar de andere kant van de zee gegaan, UK, een 2 daagse show in Swanley.
Ons gezelschap en de sfeer waren geweldig en de show voor ons onvergetelijk!
Calimero haalde dag 1 zijn 2e CAC punt. Dag 2 zijn 3e CAC, een BIV en NOM.
Onze lieve knuffelbeer mag zich nu Kampioen noemen!

Weno had heel wat anders voor ons in petto. Ons eigen fokje haalde dag 1 maar liefst een Ex1, NOM, unaniem Best In Show en unaniem Best Kitten!! Hij werd de beste Maine coon van die dag. De BOB verloor hij met 1 stem.
Dag 2 deed hij er nog een schepje bovenop: Ex1, NOM, Best In Show, Best Kitten, Best catogorie 2 en jawel Best of Best!!

Ook stond Hiamovi Kiya, voor de 1e keer met zijn nieuwe eigenaren Jos en Mardy, deze zelfde zondag op show in Duitsland.
Hij behaalde daar maar liefst een Ex 1, Sonderpreis, en werd ook Best In Show!!

3x Best In show in 1 weekend voor 2 kleine opperhoofdjes!
Wij zijn Supertrots!!!!
***


Hiamovi Kiyiya Ma-Cha-Hee, woont bij Mardy en Jos
29-04-2013: Calimero wordt vandaag 1 jaar. Geen puberstreken voor hem maar nog steeds een hele lieve knuffelkont 1e klasse.
***
24-04-2013: Vandaag mag Easy zijn 3e verjaardag vieren. Easy is nog steeds mijn heerlijke zwaan-kleef-aan en hopelijk blijft hij dat nog heel lang!!

08-04-2013: Ellie en Tuzzi hebben een gezellig logeerpartijtje gehad.
Als alles goed blijft gaan zal zij half mei haar eerste nestje krijgen.
Natuurlijk hopen wij dat deze date mooie en vooral gezonde kleine Hiamovi's op de wereld zet.


Bij de link "planning" kunt u meer zien.
***

15-03-2013: Aan onze geleende tijd met het Hiamovi nest komt een eind. Nu mogen andere mensen genieten van wat wij 14 weken lang mochten doen. Lachen om de grappen en grollen die ze uit

09 en10 maart 2013: Vandaag mogen we ons nest laten zien op show, ze zijn precies 13 weken en 1 dag. De douchebeurt, fohn, autorijden, ze hebben alles spelenderwijs geleerd en ze vinden alles leuk. Wat een geweldige babies zijn dit!
Grote broer Spender mocht mee als "stoere vent" en haalde de 1e dag zijn CAPS punt, op de 2e dag verloor hij terecht van een mooie man.
Dan de kittens, wat waren we benieuwd hoe zij al die aandacht zouden vinden maar ook hier genoten ze.
Kiya won van zijn groepje en werd genomineerd. Op het podium haalde hij zelfs 1 stem, wat waren we trots!!
Tijdens de nestkeuring stonden we tegen een ander heel mooi Coon nestje. De keurmeester keek naar onze kittens, was even stil en zei alleen "Wow!". Dat ene woordje liet ons zo glunderen. Ons eerste nestje werd beloond met Wow. We groeiden van trots.
Na een lange keuring kwamen de verlossende woorden. Ons nestje had gewonnen en werd Best In Show!!!! Wat een geweldige showdag afgesloten met een gezelig etentje met vrienden in een heerlijk restaurantje. De nacht was kort maar gezellig
Op de 2e dag won Weno en ook hij werd genomineerd.
Ondertussen mochten we weer met het nest aantreden voor de nestkeuring. Weer tegen dezelfde concurenten en ook hier weer een lange keuring voordat de beslissing viel. Ons nest werd voor de 2e keer Best In Show!!
Ons weekend kon al niet meer stuk maar onze kleine Weno moest nog als laatste het podium betreden.
Vol zenuwen stonden we te kijken en yeahhhh, dat kleine (b)engeltje van 13 weken en 2 dagen werd Best in Show!!!
Wat een heerlijk weekend. Onze laatste show was voor de bevalling en we keken er naar uit om showvrienden weer te zien en lekker weer een weekend met katten weg te zijn maar dit overtrof al onze verwachtingen. Op een roze wolk zijn we naar huis gevlogen....

halen, met ze knuffelen en ze laten spinnen van genot. Wat hebben wij genoten en wat valt dit afscheid zwaar. Lieve, lieve kereltjes, we zijn zo ontzetten trots op jullie, het ga jullie goed en we wachten vol verlangen hoe jullie nieuwe huisjes bevallen. Jullie blijven altijd deel uitmaken van onze Hiamovi familie en we zullen jullie nooit vergeten!

03-03-2013: Mama Lily is vandaag 2 jaar geworden. We zijn zo trots op haar, ze is een geweldige moeder voor haar babies. Van harte gefeliciteerd lieverd, een dikke kus van ons en van je ukkies.
***
07-02-2013:Wat vliegt de tijd voorbij. Zo zijn we af aan het tellen naar de bevalling en zo zijn ze alweer ruim 8 weken en ontsnappen ze uit de ren. We genieten volop en hebben wat filmpjes geplaatst op de kittenpagina.
***