23-12-2012: Onze 4 nieuwe Hiamovi's groeien goed op. Hun gewichten gaan hard omhoog, de oogjes zijn open en de eerste voorzichtige stapjes zijn gezet. Lily is een trotse mama en verzorgt haar kroost uitstekend.
Er worden elke week nieuwe foto's geplaatst op de kittenpagina zodat een ieder kan meegenieten van wat wij hier "life" mogen aanschouwen. We genieten dan ook met volle teugen van deze kleine wereldwondertjes.
***
16-12-2012:
Rooie viert vandaag zijn 5e verjaardag. Van harte gefeliciteerd kleine rooie man en dat je nog meer heel veel knuffels aan ons mag geven.
***
13-12-12: We hebben besloten dat we -ter ere van kleine Macha-, de stamboom namen van de 4 een toevoeging gaan geven; achter de huidige volledige naam komt bij ieder 'Ma-Cha-Hee' te staan, zodat zij voor altijd in de papieren blijft. Ma-Cha-Hee betekent 'De Uitverkorene'
***
12-12-12:
Kleine Ma-Cha-Hee heeft bij de geboorte vruchtwater geslikt en een longontsteking opgelopen, verloor gewicht en we hebben enorm gestreden, zij en wij even hard, uiteindelijk leek ze er vandaag bovenop te komen, maar kwamen we achter iets anders; ze had een gesloten anus, iets niet vaak voorkomt. Helaas is hier niets aan te doen, dus hebben we met ontzettend veel pijn in ons hart afscheid moeten nemen van dit kleine zwarte mooie vechtertje. Gelukkig voor haar zagen we dit vroeg genoeg, zodat ze niet te lang pijn gehad heeft.... Rust zacht lief klein meisje....
***
Hiamovi Ma-Cha-Hee
*07-12-2012 - 12-12-2012
07-12-2012: Vandaag zijn de eerste Hiamovi's geboren !! We zijn ontzettend blij en dankbaar voor dit mooie nest. Lily is een fantastische moeder, wil precies weten wat we allemaal doen en beschermt haar kroost als een volleerde mama.
Kijk op de kittenpagina voor meer informatie..
***
05-12-2012:
Makya is vandaag 5 jaar geworden !!! Gefeliciteerd lekkere schooier !!!
***
04-11-2012: Lily is zwanger!! Ze heeft haar date gehad met Cliff gehad en is op 5 december uitgerekend. Wij duimen voor een goede zwangerschap, perfecte bevalling en gezonde kittens.
***
Wij hebben met goed gevolg de G1 Pawpeds curcus afgelegd. De curcus was heel interessant en wat het inhoud kunt u hier lezen. Er i
We hebben al ingeschreven voor de G2 welke in het voorjaar 2013 zal zijn. De G3 zal daarna ook zeker volgen.
***
20-10-2012: Onze dame Ster viert vandaag haar 5e verjaardag, van harte gefeliciteerd lieve Diva.
***

04-09-2012: We hebben voor onze beide dames twee knappe stoere kerels uitgezocht.
Als de natuur meewerkt zullen zij binnenkort op date gaan.
Natuurlijk hopen wij dat zij het eens zijn met onze keuze en dat deze date nieuwe, mooie
en vooral gezonde Hiamovi's op de wereld zet. Bij de link "planning" kunt u zien wie de dames als date hebben.
***

22-8-2012: De dames Lily en Ellie hebben alle testen prefect doorstaan. Dna en echo's zijn gemaakt en allemaal negatief bevonden.
***
2/3-9-2012: Show in Kelkheim, Duitsland.
Deze keer waren Calimero, Lily en Easy van de partij.
Calimero's eerste show en hij heeft het geweldig gedaan. Hij vond het allemaal maar spannend maar hij heeft heerlijk gespeeld op de keurtafel en buiten de kooi. Hij genoot van alle knuffels, van het optillen en van alle aandacht, en wij,.. wij genoten van hem! Op de eerste dag haalde hij netjes een Ex1 en op de tweede dag haalde hij zelfs een Nominatie!! Wat een klein hartenbrekertje.

Lily haalde beide dagen netjes haar punt en werd de eerste dag beloond met een Nominatie.

Easy spande de kroon.
Op de eerste dag netjes zijn laatste punt en mag zich vanaf nu Groot Internationaal Kampioen noemen!!
Op de 2e dag haalde hij zijn eerste Surpreme punt, een BIV, een Nominatie en als klap op de vuurpijl werd hij Best in Show!!!
Alle 3 katten op het podium, een spetterende start van een nieuw show seizoen!!
***
13-08-2012: Ellie viert vandaag haar 1e verjaardag. Gefeliciteerd lieverd!!!
***

29-07-2012: Gisteren heeft Calimero zijn intrede gemaakt.
Dit heerlijke kereltje is afkomstig van bevriende fokkers en  is geheel onverwachts op ons pad gekomen. Nadat we 3 weken geleden een heerlijk en vooral gezellig knufffelbezoek hebben afgelegd wisten we zeker dat Calimero's mandje bij ons in huis hoort.
Bij aankomst thuis hebben we hem heel rustig met de 2 katten kennis laten maken. Hij is aan alle kanten besnuffeld en goed bevonden.
Vannacht heeft hij met Lily op de slaapkamer geslapen en hebben ze samen het bed onveilig gemaakt door heerlijk te spelen. Vanochtend werd ik wakker en trof Calimero met zijn hoodfje op mijn kussen aan. Hij was al wakker en toen ik mijn ogen opende ging zijn kopje omhoog en zijn prrrr motertje aan.
Wat was dit heerlijk wakker worden.
Vandaag mag de rest kennis maken en tot nog toe gaat alles perfect. Hij is al op ontdekkingstocht geweest door het huis, heeft volop gespeeld en heerlijk geslapen.
Calimero heeft een luide en duidelijke purrrrrr, die hij aanzet zodra hij je ziet en uitgaat als hij gaat slapen.

Tanja en Holger, heel erg bedankt voor het vertrouwen in ons zodat dat wij dit mooie kereltje een gouden mandje mogen geven.

23-07-2012: Vandaag wordt ons dame Sunni 3 jaar. Van harte gefeliciteerd!!
***
23/24-06-2012:
Voor ons de laatste show voor de zomerstop. Deze keer vertrokken we met Lily, Easy en Spender naar Duitsland voor een weekendje in Solingen.
Lily heeft beide dagen haar punt gehaald en mag zich voortaan Internationaal Kampioen noemen!!
Ze werd beloond met een prachtig keurrapport.
Easy en Spender haalde beide hun punt. Dag 1 werd Easy genomineerd en dag 2 Spender.
Ze presenteerde zich geweldig mooi op het podium, maar dat was niet voldoende.

Omdat we reuze trots zijn op onze showgangers (die toch maar weer een seizoen volgemaakt hebben) maar ook op onze thuisblijvers (waar we overigens een geweldige veterinaire oppas voor hebben) werd het seizoen (net als vorig jaar) weer afgesloten met een nieuwe krabpaal waar meteen dankbaar gebruik van werd gemaakt.
Voor ons dé manier om onze katten te bedanken, voor alle gezellige weekendjes weg, alle mooie showresultaten, maar vooral ook alle liefde, knuffels, verhaaltjes, plezier, lachbuien die we elke dag van ze mogen krijgen.

Deze is van ons voor jullie!!! XXX
***

06-05-2012: Gefeliciteerd Spender!! Vandaag wordt je 3 jaar. Jij bent de kletser van het hele stel. Je vertelt hele verhalen en ook al verstaan we je niet, we begrijpen altijd wat jij bedoeld. Van je vrolijke prrrtjes als je speeltjes naar ons komt brengen tot aan de mopperende brah-brah als jouw geliefde mandje in de was zit. We hopen dat je nog vele verhalen gaat vertellen aan ons!!
***
24-04-2012: Gefeliciteerd Easy!!! Vandaag ben je 2 jaar geworden voor voor mij blijf je altijd nog mijn kleine uk!!
Je bent de grootste clown van onze katten, dat we nog maar heerlijk lang van al jouw streken mogen genieten!!
***

10-06-2012: De laatste nederlandse show van dit seizoen in Boxtel. Vandaag mochten Spender en Lily mee. Als uitdaging namen we Sunni mee. Sunni is een kat door ons opgevangen met een aardig temperament. We wilden Sunni blootstellen aan alle vreemde geuren, mensen en indrukken om te zien hoe ze zou reageren. (in het begin gromde ze al naar een speeltje dat vreemd rook!) Deze show was dichtbij huis en mocht het niet goed gaan dan was ze zo weer thuis. Ze had vooraf al een proef wasbeurt gehad en deze had ze perfect doorstaan. Het leek zelf wel of ze zat te genieten!
Sunni heeft ons versteld doen staan, in de kooi, tijdens het borstelen, op de keurtafel en bij de keurmeester in haar armen was ze volledig ontspannen. Ze presenteerde zich geweldig en kreeg een keurrapport met alleen maar positieve opmerkingen. Ze kreeg haar punt en mocht terugkomen voor de Nominatie die ze na lang twijfelen verloor.
Spender en Lily hadden het ook weer voortreffelijk gedaan, beide hun punt en en beide een Nominatie. Lily won ook nog de BIV en Spender mag zich voortaan Groot Internationaal Kampioen noemen!
Onze dag is geweldig verlopen met Sunni als showstopper, een uitdaging die we gewonnen hebben aangezien ze thuis nog relaxter is geworden!!
***
06-05-2012: Gefeliciteerd Spender!! Vandaag wordt je 3 jaar. Jij bent de kletser van het hele stel. Je vertelt hele verhalen en ook al verstaan we je niet, we begrijpen altijd wat jij bedoeld. Van je vrolijke prrrtjes als je speeltjes naar ons komt brengen tot aan de mopperende brah-brah als jouw geliefde mandje in de was zit. We hopen dat je nog vele verhalen gaat vertellen aan ons!!
***
24-04-2012: Gefeliciteerd Easy!!! Vandaag ben je 2 jaar geworden voor voor mij blijf je altijd nog mijn kleine uk!!
Je bent de grootste clown van onze katten, dat we nog maar heerlijk lang van al jouw streken mogen genieten!!
***

24+25-03-2012: Wereldshow in Wuppertal (D)
Maar liefst 286 Maine Coon's stonden paraat voor deze grote show.
Dag 1: Ellie is vandaag gedetermineert op haar kleur en heeft verder een heel mooi rapport en een Ex1 gehaald.
Easy had een lieve keurmeester en ook hij behaalde zijn punt.
Lily's keurmeester was helemaal weg van haar, een rapport vol hartjes en ook zij haalde haar punt. Ze was genomineerd voor de BIS en tot onze verassing won ze met 5 van de 8 stemmen de Best In Show!!
Dag 2: Ellie haalde weer netjes haar Ex1, Easy en Lily beide hun punt.
Easy was genomineerd maar had er geen zin meer in. Hij vond de hal waar de nominatie werd gehouden maar eng, veel te druk en rommelig.
Hij hield zich verder goed maar tegen de concurrentie kon hij niet op. De organisatie was nog katten vergeten en later werden alle kastraat katers terug geroepen om de nominatie over te doen. We hebben Easy terug getrokken zodat hij lekker rustig in zijn kooi kon blijven liggen.

Een weekendje weg is toch altijd weer heel gezellig en we hebben ons dan ook weer prima vermaakt met vele vrienden.
***

03-03-2012: Hieperdepiep hoera, Lily is vandaag 1 jaar geworden!! Onze kleine meid wordt al echt een dametje.
Gefeliciteerd lieve schat en we hopen dat je ons nog vele jaren in goede gezondheidheid mag verblijden met je prrrauw-tjes, je knuffels
en heerlijke speeltijd met andere katten.
***
01-02-2012: Rooie viert vandaag alweer zijn 3e verjaardag. Van harte gefeliciteerd moppie.
***
15-01-2012: De eerste show van 2012 was in Haarlem.
Natuurlijk waren we zeer benieuwd hoe Ellie het zou vinden.
De voorbereidingen waren geweldig goed gegaan, het douchen was geen enkel probleem, de fohn maakte de eerste seconde wel wat lawaai waar ze van schrok maar toen ze vervolgens de zachte warme wind voelde was ze al snel tevreden. Het rijden in de auto was even raar, de eerst minuten was er wat gemiauw, maar al snel ging ze rustig bij Lily liggen en viel ze in slaap. In de kooi keek ze nieuwsgierig om zich heen, waar ben ik nu weer beland? Tussendoor heeft ze heerlijk gespeeld in de kooi, alleen en met Lily, een genot om te zien!
Op de keurtafel genoot ze van de aandacht, de keurmeester had ook nog een leerling dus ze werd aan alle kanten door beide bekeken.
Ze kreeg een mooi keurrapport en won haar Ex1. (Ellie is een kitten dat nog flink uit moet groeien en onze mening was dan eigenlijk dat ze die Ex1 niet verdiend had). Ze mocht terug komen voor een nominatie die ze niet haalde. Toch was er een hele grote overwinning, Ellie werd tijdens de nominatie door de keurmeester vastgehouden onder haar okseltjes als een vaatdoek en al rondzwaaiend met Ellie gaf ze haar uitleg.
Ellie heeft geen kik gegeven en speelde daarna weer vrolijk verder in haar kooi. Dit was voor ons de ultieme overwinning!!!
Toen was Lily aan de beurt. Lily had een hele mooie concurente tegenover haar. Na lang twijfelen koos de keurmeester toch voor Lily en hiermee won ze tevens haar eerst CAC punt!
Ondanks dat er geen podium betreden werd was dit een dag vol overwinningen!!
***