Indien u interesse heeft in een kitten leest u hier alle informatie. Heeft u na het lezen nog vragen, neem dan gerust contact op.
Hieronder staan de verschillende mogelijkheden met uitleg die u bij het kitten kunt vinden.

Beschikbaar Ik ben nog op zoek naar een lief baasje.
Optie Iemand vind mij heel lief maar wil nog bedenktijd of wacht op het 1e bezoekje. Aanvragen zijn altijd welkom.
Evaluatie Mijn fokker wil mij misschien zelf houden maar aanvragen zijn welkom. (misschien vind ik jou leuker:) )
Geadopteerd Ik heb mijn gouden mandje al gevonden en mijn nieuwe eigenaren wachten op mijn komst.

Als het vakje evaluatie ingevuld is houdt dit in dat wij zelf de tijd willen nemen om te zien of dit kitten bij ons in de cattery blijft wonen. Indien er meerdere kittens op evaluatie staan zal er 1 kitten blijven en zullen de anderen nog vrijkomen dus aanvragen zijn altijd welkom. De overige vakjes zullen eerst leeg blijven staan. De kans bestaat dat er al een wachtlijst is en deze mensen zullen altijd voorrang krijgen. Indien u interesse heeft in een (toekomstig) kitten kunt u contact opnemen en kunnen wij u laten weten of er een wachtlijst is. Deze wachtlijst houdt niet altijd in dat alle kittens ook daadwerkelijk al een nieuwe eigenaar hebben. Soms wil iemand een speciale kleur of juist een poes of kater. Indien de kittens niet aan deze wensen voldoen valt deze persoon dus van de lijst af.

Vanaf ongeveer 5 weken mogen de kittens bezoekers krijgen.
Wij vragen u dringend om geen andere catteries op dezelfde dag te bezoeken uit voorzorg van de gezondheid van onze kittens.

Indien het kitten ter adoptie beschikbaar kunt u een optie nemen. U kunt dan eerst komen kijken en, indien wij u nog niet eerder gezien hebben, kunnen we ook kennis maken met elkaar. U zult hier nooit weggaan met een kitten!!
Indien de klik er is gaat u eerst rustig naar huis en kletst in de auto nog lekker verder. Vervolgens heeft u een bedenktijd om er zeker van te zijn dat u dit kitten een heel plezierig leven wilt en kunt geven en ondertussen laten wij natuurlijk ook onze gedachte gaan.
De optie is er voor u zodat een kitten voor u "vastgehouden" wordt. (zonder optie is het kitten dus vrij beschikbaar voor iedereen)
Als de optie tijd verstreken is kan het kitten dus vrij komen of geadopteerd worden. Bij adoptie vragen wij een aanbetaling en hopen we u vaak terug te zien voor heerlijke knuffelbezoekjes met uw toekomstige Hiamovi.

Onze kittens mogen weg vanaf 14 weken, mits ze de laatste gezondheids controle van de dierenarts perfect hebben doorstaan.
Om stress te voorkomen mogen ze niet allemaal in 1x weg dus sommige zullen 1 of 2 weken later mogen verhuizen. We zullen altijd proberen om onze kittens zelf weg te brengen om de overgang voor het kitten makkelijker te maken.
We vragen altijd of het mogelijk is om een paar dagen thuis te zijn zodat het kitten niet alleen in een vreemd huis is bv in of voor het weekend maar dit wordt in overleg met u geregeld. (Bij een aankomende vakantie kan het kitten langer bij ons blijven zodat u eerst met een gerust hart op vakantie kan gaan). We verzoeken u ook dringend om niet de hele familie op bezoek te hebben als het kiten komt. Voor de kleine viervoeter heeft de verhuizing en kennismaking met andere viervoeters al genoeg impact.

Met 14 weken zijn de kittens meerdere malen ontwormt, volledig geënt tegen katten-, en niesziekte en gechipt.
Indien u een kitten voor de fok wilt, vragen we u dit duidelijk vooraf aan te geven, zodat we beide kunnen kijken of het kitten hiervoor geschikt is.
Voor alle kittens (liefheb en fok) zal er een verkoopovereenkomst gemaakt worden waarin duidelijk de garanties vermeld staan.
Alle kittens zijn voorzien van een Mundikat stamboom, europees paspoort, gezondheidsverklaring van onze dierenarts en een
leuk kittenpakket voorzien van voeding, speeltjes en tips.
Ook krijgt u copieën mee van alle testresultaten van beide ouders van het kitten en natuurlijk kunt u de originele papieren bij ons inzien.
Wij vragen u om na ong 1 week naar uw eigen dierenarts te gaan voor een kennismakingsbezoek en check-up en horen dan ook graag een verslagje van u. (Wij kunnen wel zeggen dat alles goed is, maar dat wilt u ongetwijfeld ook van uw eigen dierenarts horen).

Onze kittens mogen niet verhuizen naar een huisje waar ze geen vriendje hebben.
Een Maine Coon is een kat die niet graag alleen is. (uitzonderingen daargelaten)
Dat vriendje hoeft geen Maine Coon te zijn, een andere kat is ook goed. We zullen altijd kijken naar de karakters om te zien of deze katten bij elkaar passen. (2 Hele dominante katten is bijvoorbeeld geen goede keuze).
Ook indien iemand een hele dag thuis is, heeft de kat toch een eigen vriendje nodig. Meer daarover kunt u hier lezen.

Nadat het kitten bij u is komen wonen kunt bij ons altijd met vragen terecht.
Indien u ooit niet meer voor uw Hiamovi kunt zorgen, gelieve dan altijd contact met ons op te nemen.
We kunnen dan gezamenlijk naar de beste oplossing zoeken voor de kat.
De reden hoeven we niet te weten maar het zou onze harten breken als een Hiamovi in een asiel terecht komt.
Dat is voor ons de reden dat we willen dat de chip ook op onze naam blijft staan, dit staat in uw contract vermeld.
Niet omdat we u niet vertrouwen want dan had u op de eerste plaats al nooit een kitten van ons gehad.
Maar wat te bedenken als u op vakantie gaat, er een ernstig ongeluk gebeurd en de kat alleen thuis achterblijft.
Wat doen uw nabestaanden,..... indien zij de kat liefdevol in hun gezin opnemen hebben wij daar geen probleem mee maar wat als zij de kat naar een asiel brengen?? In dat geval zal het asiel de chip lezen en komen ze weer bij ons terecht.
Wij kunnen dan proberen om uw Hiamovi samen met zijn vriendje elders, maar wel bij elkaar, te plaatsen.
Zo kunnen wij proberen te voorkomen dat onze Hiamovi's en uw katten in een asiel belanden op het moment dat uw nabestaanden dit regelen.
Ik hoop dat u begrijpt dat de zorg voor onze Hiamovi niet ophoudt als deze niet meer onder ons dak woont.