Soms krijgen we een aanvraag van mensen die 1 kitten willen.
Natuurlijk willen dan weten wie u bent en 1 van onze vragen is altijd of er een andere kat aanwezig is. Waarom??
Dat willen we u hier uitgebreid uitleggen.

Onze kittens worden minimaal 14 weken met alle zorg en liefde behandeld. Ze hebben hun mama die de belangrijkste opvoeding verzorgd. Maar ze leren ook veel van broertjes, zusjes en andere katten waarmee ze kunnen ravotten en jagen.
Ze leren al spelenderwijs hun grenzen; dat hard bijten pijn doet, dat nageltjes beter ingetrokken kunnen worden tijdens stoeien.
Tijdens deze eerste 14 weken hebben de kittens al veel geleerd maar dan wordt het tijd om afscheid te nemen.

Eenmaal in een nieuw huisje aangekomen is het best een beetje eng. Katten doen heel veel op geur en ineens is alles anders.
Nieuwe geuren, nieuwe speeltjes, nieuwe dingen om te ontdekken maar vooral,..... waar zijn mijn vriendjes? U bent dan het enige vriendje dat ze hebben. U denkt: "leuk, dan heb ik alle aandacht van mijn nieuwe huisgenootje". Niets is minder waar.

Hoe lief u ook voor het kitten bent, ik zie u nog niet op handen en knieen zitten, met uw achterste schudden om vervolgens op een speelgoedmuis af te springen en in uw mond te nemen en te verstoppen. Ik zie u nog niet het kitten lekker met de tong wassen.
Of een kitten dat eerst naar de bak geweest is, vervolgens zichzelf wast maar vervolgens ook het vriendje (u dus) u een wasbeurt geeft.

U kunt nog zo goed en lief voor het kitten willen zijn maar u kunt nooit een kitten (dus speelkameraadje) vervangen.
Of spreekt u vloeiend kattentaal en kunt u uw oren plat leggen, met uw staart zwiepen of uw geuren afzetten?

Als u niet reageert zoals een kitten dat gewend is, zal deze verward zijn en het anders aanpakken.
De gehele opvoeding kan verpest worden en alles kan van van kwaad tot erger worden.
Dat kan zich uiten in een hele andere kat dan wat hij was toen deze bij u kwam wonen want hij begrijpt er niets meer van.
Uw bank, gordijnen of het graven in een plant, hij krijgt in ieder geval aandacht, maar ook jagen op uw enkels of handen.
Wellicht met nageltjes want hij wil tenslotte wel een reactie op zijn uitdaging.
Agressief?? Nee hoor, gewoon een instinctief spelletje jagen dat het kitten met een vriendje ook zou doen.

En wat dan?? ,.... U wordt boos, begint met hard "Nee" roepen maar een kat snapt u niet. Hij wil spelen maar hij begrijpt niet hoe die 2 voeters spelen of met elkaar communiceren. Hij wil zo graag maar weet niet hoe,... hij probeert weer wat anders.... hij snapt er niets meer van maar u wordt steeds bozer,...."nee" helpt niet snel genoeg,... een zacht tikje, plantenspuit, een hardere tik, negeren....... en het ergste van alles,.....de kat is absoluut niet fout, hij zal nooit iets express doen maar reageert gewoon op zijn natuurlijke instinct.
U bent fout omdat u zijn natuurlijke gedrag niet begrijpt en dus ook niet weet wat hij wil.

Je kunt een kat niet verbieden om dát te doen wat natuurlijk voor hem is. De kat heeft geen gedragsprobleem maar hij heeft geen mogelijkheid gekregen om zijn natuurlijke gedrag te vertonen en dát is het probleem. Uw enkels of armen zomaar aanvallen doet hij niet omdat hij u pijn wil doen of agressief of gestoord is maar hij wil jagen. Uit een hinderlaag een prooi bespringen en overmeesteren. Hij is een roofdier en het is zijn instinct. U uit de slaap houden doet hij ook niet om te pesten of wraak te nemen. Hij is eenzaam of hij verveelt zich en wil actie. Katten zijn namelijk van nature ook ‘s nachts actief en kittens slapen heel veel maar geen 8 uur achter elkaar.

iKittens vinden niets leuker dan samen “jagertje en prooi” spelen en als ze dat samen kunnen spelen, zullen ze uw enkels en armen met rust laten. ‘s Nachts hebben ze ook elkaars gezelschap en kunt u rustig doorslapen terwijl zij elkaar in de haren zitten en na de strijd knus in elkaars pootjes in slaap vallen.

O, ik vergeet het probleem van het krabben aan meubelen en in de gordijnen hangen? Oké, dat kan best nog wel eens voor komen, maar geloof me, het zal een stuk minder zijn. Een kitten alleen weet soms echt niet waar hij het zoeken moet en probeert de gekste dingen. Met een maatje erbij richten ze zich meer op elkaar dan op uw spulletjes.

Een kitten zijn natuurlijk gedrag verbieden is heel zielig. Hij doet niets fout, hij is gewoon een kat en als je hem dat gaat verbieden, kan het alle kanten opgaan maar nooit de goede. Het eens zo lieve kitten kan naarmate het groter wordt, steeds onhandelbaarder worden en uiteindelijk zelfs als “vals beest” gedumpt worden. Of het trekt zich terug en wordt een angstige kat. Of het verliest alle lol in het leven en wordt apathisch.

Dat is niet waar wij minimaal 14 weken liefde, zorg en aandacht in gestopt hebben. Dit is niet wat wij willen voor onze kittens maar ook niet voor u. Vandaar dat een kat niet bij u mag wonen als deze geen vriendjes heeft. Dat hoeft geen Maine Coon te zijn maar kan ook een asielkat zijn.
We hopen dat u ons begrijpt en mocht u vragen hebben, stel ze gerust.